O nama

inVENTer Srbija

Sedište kompanije inVENTer je u Nemačkoj, u Leberšicu kod Jena. Jedan je od vodećih proizvođača decentralizovanih ventilacionih sistema sa povratom toplote u Nemačkoj i čitavoj Evropi.

InVENTer je i jedan od najstarijih proizvođača decentralizovanog sistema za ventilaciju sa dugogodišnjim iskustvom. Mnogo toga se promenilo i ostvario se značajan razvoj, međutim neke stvari se ne menjaju: privrženost kvalitetu, inovaciji i usluzi.

inVENTer je 1999. godine patentirao jedinstvenu keramičku ventilacionu tehnologiju sa akumulacijom toplote koji je od tada postao tržišni standard u decentralizacionoj ventilaciji i u upotrebi je svugde u svetu. inVENTer ventilacioni sistemi su priznati čak i od strane drugih proizvođača, a najbolje priznanje dolazi od naših vernih klijenata širom Sveta.

Bilo da je reč o stambenom ili poslovnom prostoru, kancelarijama, hotelima, novoizgrađenim ili renoviranim objektima, inVENTer nudi jedinstveno rešenje ventilacija povratom toplote. inVENTer ventilacija je jednostavna i genijalna i zato imamo savršeno rešenje za svakog klijenta.

Pored zadovoljstva klijenata, uvek smo fokusirani na održivost i ekološku svest. Naše ekološko ispravno ponašanje predviđa proizvodnju ventilacionih sistema ekološkim. Ekološku svest koristimo i na sledeće načine:

  • Naša proizvodna jedinica u Leberšic-u funkcioniše kao pasivna kuća sa toplotnom izolacijom od slame.
  • Kancelarije inVENTer se greju sa toplotnim pumpama - i naravno ugrađena je toplotno povratna ventilacija inVENTer.

InVENTer je od 2008. godine član profesionalne organizacije „Eko-kuća“

Istorija

Decentralizovana toplotno akumulaciona ventilacija je pokrenuta od ideje našeg osnivača Petera Mozera. 1999. godine je počeo sa proizvodnjom ventilacionih sistema. Cilj mu je bio da razvije toplotno povratnu ventilaciju na jedan novi način. Takvu ventilaciju, koja ne radi na osnovu aluminijumskih izmenjivača toplote. Tražio je takvo rešenje, koja je ujedno i efikasna i jednostavna. Tako je našao keramiku. Inženjer je znao da keramika ima izuzetno veliki toplotni kapacitet, skoro kao kamin. Ideja je došla od parčeta keramike, koja je već odavano bila u njegovoj fioci. Tu keramiku je dobio od Tininžanskog proizvođača koji je to razvio prvenstveno zbog toplotne akumulacije za fabriku spaljivanja otpada, da bi mogao da postigne najveću moguću toplotu sa najnižom emisijom štetnih gasova.

Takvo keramičko telo sastoji od 80% vazduha i 20% keramike. Pruža otimalnu propusnost vazduha i toplotni kapacitet. Radi veoma efikasno čak i uz najmanji tehnički trošak. Peter Mozer je mislio da je to keramičko telo savršeno sposobna za toplotno izmenjivanje inVENTer-a. Bio je u pravu. Do danas je takva keramika srce inVENTer ventilacionih sistema. Naspram višestruko savijenih aluminijumskih ploča može da zadrži 20% više toplote bez ikakve buke. Zato je inVENTer tako tih kao šapat.

Istraživanje i razvoj

Očuvanje životne sredine je osnova našeg istraživanja i razvoja ventilacije i klimatizacije za kuće i radna mesta. Zahvaljujući svakodnevnom odgovornom radu nam se povećava i znanje i iskustvo. Sa partnerima i klijentima smo u veoma bliskom kontaktu. Njihovi predlozi i potrebe nas vode u razvoju naših proizvoda. InVENTer-ova rešenja ventilacionih tehnika su veoma efikasna i brilijantno jednostavna za ugradnju i upravljanje. A pored toga su i zasnovani na zaštitu životna sredine. Pored održavanja efikasnosti, udobnosti i zaštite živone sredine razvijamo naš sistem toplotno povratne ventilacije.

Usluge

Svaka ventilalaciona jedinica prolazi kroz niz ozbiljnih provera kvaliteta. Provera kvaliteta inVENTera je osnovana na poznatim standardima, ti propisi služe za efikasnu proveru. Svaka naša jedinica prolazi kroz tehnički pregled, a pored toga naši iV14R, iV14V i iV-Twin proizvodi su proverene i odobrene od strane Nemačkog Instituta za Arhitekturu. Potražnja za kvalitet i odgovarajuće stroge kontrole su osnova našeg obećanja - da bi svaka ventilaciona jedinica inVENTera bude vrhunskog kvaliteta, kao ugrađeni delovi tako i kvalitet izrade. U projektovanju, izradi i garanciji odgovaramo na potrebe naših klijenata i partnera u najkraćem mogućem roku, za njihovo zadovoljstvo.

Partnerska mreža

U cilju povećanja prodaje i komunikacije smo u potrazi za profesionalce (građevinari, izvođači, investitori, inžinjeri, itd.). Ukoliko su Vam naši proizvodi probudili interesovanje, kontaktirajte nas na bilo kojem od ponuđenih mogućnosti. Sa zadovoljstvom Vas obaveštevamo o mogućnostima saradnje.